BiH
2

BOSS: Građani koji ne izlaze na izbore omogućavaju pobjedu vladajućih

FENA
Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović podsjeća birače na izrazito produktivno djelovanje BOSS-a u zaštiti interesa građana, kao i na kontinuirano upozoravanje BOSS-a o bezdušnosti nemoralnih vladajućih stranaka koje rezultira stalnim pogoršanjem stanja obespravljenih radnika, penzionera, nezaposlenih i boračke populacije, što je kulminiralo i februarskim protestima, saopćeno je iz BOSS-a.

Podsjetio je da je BOSS još 1998. godine, prije nego što je donesena odluka vladajućih stranka o pljačkaškoj privatizaciji, upozoravao da su humanizam, moral i etika podređeni gramzivom profiterstvu i da se namjerava oteti od građana sve što su stvorili svojim radom.

"Građani koji glasaju za nemoralne vladajuće stranke, ali i oni koji ne izlaze na izbore i time omogućavaju da glasačka mašina vladajućih stranaka redovno dobija izbore, dozvolili su da imovina koju su decenijama stvarali postane vlasništvo bezobzirnih vladajućih stranaka, njihovih funkcionera i tajkuna, koji su bili i ostali do krajnjih granica nemilosrdni prema svima koji trebaju posao, platu, penziju i život dostojan čovjeka", naveo je Ajanović, saopćio je Press BOSS-a.