Vijeće naroda RS
0

Bošnjački delegati podržali Zakon o referendumu

SRNA
Predsjedništvo Vijeća naroda Republike Srpske nije pokrenulo pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu RS, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva i Vijeća Dževad Osmančević.

"Predsjedništvo je raspravljalo o Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi i Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu RS, ali nije donijelo odluku o pokretanju mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa“, rekao je Osmančević novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva.

On je dodao da je Predsjedništvo donijelo odluku da sjednica Vijeća naroda RS bude održana 2. marta, a da bi tu odluku sutra trebalo da potvrdi Kolegijum Vijeća naroda RS.

"Na toj sjednici biće razmatrana pitanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa koje je Klub Bošnjaka pokrenuo na Zakon o policijskim službenicima i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o Radio-televiziji RS", rekao je Osmančević.

U toku je sjednica Zajedničke komisije Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata.

Poslanici Narodne skupštine RS usvojili su 10. februara Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu RS, koji omogućava građanima sa prebivalištem u Brčko distriktu da se na vrijeme registruju u biračke spiskove radi učešća na predstojećim opštim izborima.