A-SDA
0

Bošnjaci prvi narod nakon Hitlera koji je izoliran

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) uputila je danas otvoreni poziv bošnjačkim funkcionerima da zamrznu diplomatske pasoše u znak solidarnosti s getoiziranim bošnjačkim narodom, saopćeno je iz ove stranke.

A - SDA poziva bošnjačke funkcionere da do 19. decembra, kada Bošnjaci zvanično postaju jedini getoizirani evropski narod, zamrznu svoje diplomatske pasoše i na taj način iskažu solidarnost s narodom kojeg predstavljaju i protest zbog islamofobijske i segregacijske politike Evropske unije.

Od 19. decembra će svi narodi bivše Jugoslavije, izuzev Bošnjaka, imati mogućnost da slobodno putuju po Evropi, a što važi i za bosanske Srbe i Hrvate koji će putem dvojnih državljanstava sa Srbijom i Hrvatskom biti ravnopravni građani Evrope.

A-SDA smatra da se ne radi o uvođenju bezviznog režima za države, već za etničke i vjerske grupe jer se samo muslimanima zabranjuje da budu slobodni ljudi.

Ova stranka podsjeća da je ovo prvi put, nakon vladavine Adolfa Hitlera, da se u Evropi izolira jedan nekršćanski narod.

"Lažna nada da bi Bosna i Hercegovina mogla u dogledno vrijeme ispuniti uvjete za priključenje u bezvizni režim ne zavisi od Bošnjaka, već o bosanskih Srba i Hrvata koji namjerno, bez ikakvih posljedica, opstruiraju ovaj proces, jer znaju da su isključive žrtve Bošnjaci. A-SDA osuđuje dvolično ponašanje bošnjačkih funkcionera koji nisu pokazali ni trunku solidarnosti s poniženim i povrijeđenim bošnjačkim narodom. Zamrzavanje diplomatskih pasoša najmanje je što mogu učiniti u borbi protiv islamofobijske pandemije u Evropi, kaže se u saopćenju.