Prijateljstvo i podrška porodicama
0

Bosnalijek 11 godina pomaže SOS Dječija sela BiH

Klix.ba
Nedžad Polić i Amir Omanović
Nedžad Polić i Amir Omanović
Direktor Bosnalijeka dd Sarajevo Nedžad Polić i nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH Amir Omanović potpisali su Ugovor o sponzorstvu jedne SOS porodice koja živi u SOS Dječijem selu Sarajevu, te na taj način ozvaničili nastavak 11 godina dugog prijateljstva i podrške.

Iznosom od 31.284 KM bit će moguće pokriti godišnje troškove hrane, higijene, odjeće, obuće, školskog materijala... za jednu SOS porodicu.

"Bosnalijek se vezao za ovu organizaciju i posebno za jednu porodicu još davne 2002. godine. Iako sam novi direktor, ponosan sam da je to naša tradicija i prepoznatljiva uloga Bosnalijeka. Zaista mi je drago da smo tu za djecu koja u ovoj kući odrastaju, a i da možemo da budemo dio njihovog života i pružimo onoliko koliko mi u ovom trenutku možemo. Sretni smo da naše rezultate i uspjehe možemo podijeliti sa onima kojima je naša potpora potrebna. Želim da naglasim da će Bosnalijek nastaviti biti uz SOS Dječija sela i u budućnosti", istakao je, između ostalog, Polić.

"Januar je postao mjesec u kojem se mi tradicionalno družimo sa predstavnicima Bosnalijeka, mjesec u kojem iznova, iz godine u godinu, potvrđujemo da smo jedna porodica. Već 11 godina naša organizacija dobija neizmjernu podršku Bosnalijeka i ovdje ne govorimo samo o posjeti u januaru i novčanoj podršci. Predstavnici Bosnalijeka znaju sve rođendane djece, prate razvoj i progres djece, i one tužne i sretne trenutke u životu, ali i stipendiraju djecu iz SOS porodice", dodao je nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH.