BiH
0

Bosić: Zalažemo se za ljude koji će raditi u interesu naroda

SRNA
Mladen Bosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je večeras u Donjem Žabaru da se Savez za promjene zalaže da na vlast dođu ljudi koji će raditi u interesu naroda, te da narod bude gospodar vlasti, a ne obrnuto.

"Hoćemo da nađemo ljude koji će drugačije shvatati politiku i zato očekujemo od onih koji će da vrše vlast da se žrtvuju i odreknu svojih privilegija i stave interes građana ispred svog interesa", rekao je Bosić na tribini u Donjem Žabaru.

Prema njegovim riječima, nova vlast mora odlučno da krene u borbu protiv kriminala i korupcije i da donese mjere za zaštitu domaće proizvodnje.

"Ne mogu više da oni koji se bogate na uvozu poljoprivrednih proizvoda iz Argentine i Brazila, imati prioritet nad našim seljakom koji ovdje ostvaruje proizvodnju. Ovdje treba da se najviše poštuje onaj ko živi od svog rada i ne može onaj koji sjedi u kancelariji imati veću platu od onog koji stvara novu vrijednost", poručio je Bosić.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić istakao je da RS nema ništa važnije od svog naroda, niti narod ima išta važnije od Republike Srpske.

On je pozvao građane da izađu 12. oktobra na izbore u što većem broju, dodajući da "najveća pljačka počinje upravo od dana izbora".

Na mitingu su predstavljeni kandidati SDS-a za Narodnu skupštinu RS-a, a građanima su se obratili Ratko Stjepanović i Lazar Mirkić, kao i nosilac kandidatske liste u Izbornoj jedinici šest za Narodnu skupštinu Zlatko Maksimović.