BiH
0

Bosić: Vještačkom krizom skreće se pažnja s pravih problema

FENA
Mladen Bosić (Foto: SRNA)
Mladen Bosić (Foto: SRNA)
U Bosni i Hercegovini se vještački pumpa balon krize, a zaoštravanjem konflikata i verbalnim napadima dolazi se do jeftinih političkih poena i pokušava skrenuti pažnja građana sa situacije u kojoj žive, ocijenio je danas Glavni odbor SDS-a.

Ta stranka smatra da je to neodrživa situacija i zato očekuje od svih političkih subjekata i u RS-u i u Federaciji BiH da shvate odgovornost za budućnost građana, naveo je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Ukazali su na sve težu ekonomsku i socijalnu situaciju i sve veće siromaštvo građana RS-a, kao i na odlazak mladih školovanih ljudi iz tog entiteta.

Bosić je nakon sjednice Glavnog odbora stranke u Modriči kazao da će SDS učestvovati na sastanku lidera šest stranaka u Sarajevu, koji je s ciljem formiranja Vijeća ministara BiH sazvao predsjednik SDA Sulejman Tihić, samo ako budu dobijene garancije da je "razriješena kriza u Federaciji BiH između hrvatskih i bošnjačkih stranaka".

Glavni odbor SDS-a smatra da proceduru izbora Vijeća ministara treba vratiti u institucije BiH i da Predsjedništvo BiH "napokon treba početi da radi posao za koji je izabrano i koji mu je ustavna i zakonska obaveza".