BiH
4

Bosić: SNSD je RS pretvorio u leglo kriminala, korupcije i nepotizma

FENA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ocijenio je da je upravo Milorad Dodik taj koji, kako kaže, galamom i blaćenjem drugih pokušava da sakrije činjenicu da je SNSD, za gotovo osam godina apsolutne vlasti, "izdao nacionalne interese tako što je RS pretvorio u leglo kriminala, korupcije i nepotizma".

"Zar nije nacionalna izdaja rasprodati prirodna bogatstva strancima, a narod držati u siromaštvu. Nacionalna izdaja je omogućiti porodicama, kumovima i prijateljima da se enormno obogate, a generacijama koje dolaze ostaviti dugove i beznađe", izjavio je u subotu Bosić, kometirajući stav predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da je politika SDS-a politika galame i izdaje srpskih nacionalnih interesa.

"Ako je Dodikova teza da je SDS izdajnik, zato što napada loš rad institucija RS, to je samo dokaz da SNSD sve državne funkcije koje je zaposjeo posmatra kao svoje privatno i stranačko vlasništvo. Mi ne kritikujemo institucije RS, nego nesposobne i korumpirane kadrove SNSD-a i njihovih satelita koji rade u svom, a ne u interesu građana", rekao je Bosić.

Dodik je svjestan, kaže predsjednik SDS-a, da je potrošio svoje vrijeme i da promjene nezaustavljivo dolaze.

SDS poziva sve stranke, organizacije i pojedince da se priključe promjenama koje će donijeti pravedniju i bolju budućnost, a one koji su pokrali narodni novac izvesti pred lice pravde, saopćeno je iz SDS-a.

Milorad Dodik optužio je SDS da je njihova politika izdaja, zato što SDS osporava institucije u RS-u i time “čini nepovjerenje prema institucijama".