BiH
4

Bosić: Prioritet treba da bude bolji život za građane

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić pozvao je danas sve demokratske snage da se uzdrže od bilo kakvih provokacija, te da izbori prođu u miru i demokratskoj atmosferi, jer prioritet treba da bude napredak Republike Srpske i bolji život za sve građane, a posebno mlade.

On je, na konferenciji za novinare u Bijeljini, rekao da, nažalost, mora da konstatuje da je došlo do zaokreta u načinju vođenja i ponašanja u kampanji od strane vladajućih stranaka.

"Posljednjih dana smo svjedoci velike agresivnosti, fizičkih napada na naše aktiviste i provokacija sa raznih strana", rekao je Bosić i dodao da je policija obaviještena o ovim događajima i očekuju da institucije daju svima u kampanji garantiraju sigurnost.

Naveo je da u taj kontekst stavlja i ono što se dogodilo prilikom dizanja krsta na Zlatištu iznad Sarajeva.

"Iza toga stoji vlast RS na čelu sa Miloradom Dodikom jer je krst postavljen od strane Elektrodistribucije RS. Ono što bi trebalo da bude obilježavanje stradalih Srba u Sarajevu preraslo je u neku vrstu provokacije i ugrožavanja bezbjednosti, ne samo Republike Srpske, nego prije svega ljudi koji žive na tom području. To je neodgovoran potez vlasti, a interesantno je da se zvanični organi u vezi s tim uopšte nisu oglasili, bez obzira što je to veoma važno bezbjednosno pitanje", smatra Bosić.

On je istakao da je vlast u panici od gubitka izbora, te da zbog toga povećava nivo agresivnosti i spremna je i na druge rizične poteze.

"Bojim se da su spremni da idu čak i na poteze slične ukrajinskom scenariju", rekao je Bosić i pozvao sve demokratske snage da se uzdrže od bilo kakvih provokacija kako bi izbori protekli u miru i demokratskoj atmosferi.