BiH
7

Bosić: Patriotizam je otvaranje novih radnih mjesta

SRNA
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da će sada patriotizam pomoći da se otvore nova radna mjesta, da se razvije poljoprivreda i da se živi u miru, a da je devedesetih godina prošlog vijeka bio nešto drugo.

"Svi oni koji u posljednje vrijeme dodaju ulje na vatru u odnosima u BiH imaju svoju politiku konflikta. Mi nismo za politiku konflikta. Nažalost, postoje snage i u Republici Srpskoj, a svakako i u Federaciju, koje čitavu politiku baziraju na sukobu", rekao je Bosić novinarima u Prijedoru, gdje je danas SDS obilježio krsnu slavu Petrovdan.

On je poručio da SDS vodi politiku koja ni na kakav način neće ugroziti budućnost i opstanak Republike Srpske i da niko nema pravo na avanturističku politiku koja bi ugrozila interese srpskog naroda.

"Pokušavamo da ne zatežemo odnose nego da nađemo zajednički ineters, a dovoljno je prostora za to. Republika Srpska mora postati pravna država i obračunati se sa kriminalom i korupcijom da bi imala budućnost, a ne da joj ljudi odlaze", naveo je Bosić.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je SDS velika politička stranka koja ima historijsku ulogu u Republici Srpskoj od nastanka do danas.

"Nažalost, razvoj događaja u Republici Srpskoj u više od dvije decenije je takav da ta historijska uloga SDS-a ostaje stalno aktuelna i stalno su na dnevnom redu vrlo teška pitanja u kojima je nemoguće zaobići SDS i partnerske stranke", naveo je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić rekao je da je Savez za promjene na opštim izborima u oktobru 2014. godine osvojio 11.500 glasova i da se može očekivati da ta politička grupacija sa sadašnjeg drugog izbije na prvo mjesto u Prijedoru i dobije svog gradonačelnika, prvi put nakon 2000. godine.