BiH
7

Bosić o protestima: Nemoguće je da izađe 40.000 građana, ali se nadamo velikom odzivu

Piše: E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Odbor za organizaciju protesta u Banjoj Luci u kojem se nalaze predstavnici opozicionih stranaka i građanskih inicijativa danas je objavio proglas i pozvao građane da 14. maja izađu na protest. Okupljanje je zakazano u 12 sati u parku Mladen Stojanović odakle će u 13 sati krenuti protestna šetnja prema Trgu Krajine gdje će se održati miting.

"Radi se o protestima za koji je već upućen zahtjev nadležnim institucijama RS i očekujemo da policija obavi svoj dio posla i nadamo se da se odazvati što veći broj ljudi jer radi se o narodnom protestu a ne mitingu opozicionih stranaka", rekao je u današnjem obraćanju novinarima Mladen Bosić, predskednik SDS-a.

On je objasnio da su u organizacionom odboru predstavnici svih opozicionih partija, ali da se u njemu nalaze i predstavnici grupe građana koji su pogođeni načinom na kojim vladajuće partije djeluju.

"Tu su predstavnici nezaposlenih, predstavnici ojađenih radnika, predstavnici poljoprivrednika i boraca", istakao je Bosić i dodao da će ovo biti protesti na kojem će građani glasno reći šta misle o načinu na koji ova vlast vlada.

Napomenimo da je predjsenik RS Milorad Dodik izazvao opozicione stranke da će ukoliko izađe 40.000 demonstranata podnijeti ostavku.

"U Banjoj Luci je nemoguće da izađe 40.000 građana na ulice, ali se nadamo da će odziv građana biti veliki", rekao je Bosić.

On je na kraju dodao da ne vjeruje da će vlast organizovati kontraproteste, jer bi u tom slučaju bezbjednost građana bila dovedena u pitanje, te da to nije u interesu ni vladajuće partije ni opozicije.