BiH
0

Bosić: Nema razloga za neprihvatanje evropske inicijative

SRNA
Mladen Bosić (Foto: Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da SDS podržava inicijativu EU za BiH i da nema nikakvih razloga da ne bude prihvaćena dobra ponuda Unije.

Odgovarajući na pitanje pod kojim uslovima će SDS potpisati zajedničku izjavu o eurointegracijama, Bosić je rekao novinarima u Stanarima da je kristalno jasno da nema nikakvog skrivenog plana i da iza toga "nema tajnog plana".

"Ona će biti dopunjena sa nekoliko rečenica koje će definisati da je važeće dejtonsko ustavno uređenje i da nema prenosa nadležnosti, nego svaki nivo vlasti treba da radi reforme na svom nivou", istakao je Bosić.

On je ocijenio da nema nikakvih razloga da ne bude prihvaćena dobra ponuda iz EU.

"Mislim da je ovo posljednja ponuda takve vrste, jer se od nas u suštini ništa ne traži, a otvaraju se vrata i neka perspektiva za optimizam", dodao je Bosić.

On je izrazio žaljenje "što predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik i vlast Republike Srpske na neki način pokušava da opstruiše i ovu inicijativu".

"Nama treba korak naprijed, nama treba optimizam, ne treba nam svađa sa drugima, ne treba nam izolacija Republike Srpske nego, naprotiv, otvaranje Republike Srpske prema svima da bismo postali normalno društvo i privukli investicije kao što se ovdje dešava u Stanarima", rekao je Bosić.

On je ocijenio da će Dodik morati da se opredijeli "da li želi da ostane onaj ko opstruiše svaku pozitivnu inicijativu i sve ono što vuče naprijed" ili će se okrenuti prema politici koja može da donese bolju budućnost.