BiH
0

Bosić: Dodik je nosilac politike konflikta

FENA
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić uvjeren je da će novo Vijeće ministara BiH dobro funkcionisati te biti efikasnije posebno u odnosu na prethodni saziv, koji je, kaže, bio neprimjetan u bilo kakvoj aktivnosti.

Bosić je večeras u izjavi za BN televiziju rekao da očekuje od ministara iz Stranke da pristupe "sređivanju“ stanja kada je u pitanju domaća proizvodnja te da se otpočne decidna borba protiv kriminala i korupcije, kao i da oni koji rade u bh. organima štite interese RS-a, te i da nađu "zajednički jezik s ostalima u BiH“.

"Ne mislim da stalno treba produkovati konflikte i stalno kočiti sve stvari. Treba vidjeti šta je u interesu građana i RS-a", rekao je Bosić, ističući da se već vidi da će od SNSD-a ponovo stizate konfliktne poruke.

"Milorad Dodik je stalni nosilac politike konflikta u RS-u koja traje već duže vrijeme", naveo je lider SDS-a.

Ponovio je da će se 8. aprila odazvati sudskom pozivu po tužbi predsjednika RS-a, koji ga je tužio zbog ranije izrečenog stava da je "Dodik ukrao milione“.

"To je prilika da otvorimo situaciju oko korupcije i kriminala u RS-u", tvrdi Bosić i navodi da se, prikupljajući dokumentaciju za ovaj proces, uvjerio u zabrinjavajuće "razmjere kriminala i korupcije u RS-u“, s kojom se ona mora obračunati kako bi imala svjetliju budućnost.

On je također potvrdio da ta stranka neće podržati zaduživanje RS-a, ukoliko ono ne ide u novo zapošljavanje i razvoj.

"Nećemo zadužiti našu djecu da otplaćuju kredite koje je uzela ova vlada RS-a kako bi ih potrošila za neke svoje hirove", ustvrdio je Bosić, ističući da će raditi na tome da se smanje sva zaduženja koja ne idu za otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje ekonomske situacije.