BiH
441

Bosanska kultura u Utrechtu: Sevdah, hrana i druženje sa sunarodnjacima

Piše: A. P.
(Foto: Mladi BiH)
Nakon prošlogodišnjeg uspješnog Dana bosanske kulture održanog u Utrechtu, mladi porijeklom iz BiH ponovo se okupljaju 28. marta kako bi slavili kulturu i tradiciju zemlje iz koje dolaze.

"Smatramo da je ovakav vid okupljanja i njegovanja naše kulture od izuzetne vrijednosti za sve nas koji živimo izvan svoje domovine, te smo odlučili da i ove godine organizujemo Dan kulture. Znači, još jedan dan u znaku bosanske kulture, bosanske kafe, tradicionalnog folklora i predivnih bosanskih jela i poslastica", ističe Šehida Begović, jedna od organizatorica iz udruženja Mladi BiH.

Okupljanje počinje u 16 sati u Stefanus Theateru uz kafu i tradicionalne poslastice kao uvod u ugodan početak druženja. Od 17 sati slijedi program u kojem će učestvovati KUD Antwerpen, mladi pjevač Haris Sefer, grupa Sevdah Zoete Liefde i duet Samra G. & Zoran S.

I ovoga puta prisutni će moći učestvovati u nagradnoj igri u kojoj mogu provjeriti svoje znanje o Bosni i Hercegovini.

Sve koji su u prilici pozvani su da zabilježe datum 28. mart i ne propuste druženje sa sunarodnjacima. Cilj organizatora je da se učesnici ove godine okupe u još većem broju. Osim Bosanaca i Hercegovaca na druženje su pozvani i svi drugi koji žele osjetiti čari naše domovine.

Svi detalji o ovom događaju dostupni su i na Facebooku, a prijave se primaju putem e-maila info@mladi-bih. U fotogaleriji možete vidjeti atmosferu koja je vladala na prošlogodišnjem Danu bosanske kulture.