Dvostruko ubistvo na Malti
0

Bosanac Gera nije provalio u stan Duncana Zammita

Sarajevo-x.com
Duncan Zammit sa suprugom
Duncan Zammit sa suprugom
Policija na Malti provodi istragu o smrti Duncana Zammita (32) i Nikolasa Gere (26) s pretpostavkom da su poznavali jedan drugoga prije nego što je Gera, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ušao u Zammitov stan u ranim jutarnjim satima.

Dok su porodice ubijenih muškaraca u agoniji, policija pretpostavlja da su oni bili poznanici. "Jasno je da to nije bila provala u stan", naveo je jedan izvor, piše portal Maltatoday. "U situaciji u kojoj su dvojica muškaraca ubijena, ključ je treća osoba. Istraga je otvorena, a nakon autopsije istražitelji nisu odbacili mogućnost i da je sukob dvojice poznanika doveo do ove tragedije", dodao je izvor.

Obje porodice navode kako su se dvojica muškaraca mogla poznavati, ali Zammitova porodica tvrdi da se tragedija dogodila nakon upada u stan. Nikolasova majka je u šoku.

"Možda je to bila glupa svađa koja je izmakla kontroli. U šoku sam jer moj sin nije bio osoba koja bi stvari rješavala na taj način i uz korištenje noža", kazala je ona.

Zammitov punac, biznismen Anglu Xuereb je izjavio kako je Zammit junak koji je umro braneći svoju porodicu od napadača. Policija istražuje zašto je Gera, koji je za Novu godinu radio u jednom restoranu, u ranim jutarnjim satima krenuo prema Zammitovom stanu. Gera je obavijestio porodicu da je nakon posla sjeo s društvom u jedan lokalni kafić u Sliemi.

Poslodavac je govorio biranim riječima o Geri. "On je bio veoma stidljiva i vrlo rezervisana osoba. Bio je vrlo dobar zaposlenik. Još uvijek ne mogu vjerovati šta se dogodilo, a niko od mojih uposlenika ne zna za bilo kakvu vezu između njega i Zammita."

Kao i njegova tri brata, Gera je na Maltu došao iz BiH zajedno sa majkom Tanjom. Zammit je suprug Claire Zammit Xuereb koja je kćerka biznismena Anglua Xuereba, jednog od najbogatijih ljudi na Malti. Zammitovi tromjesečni blizanci spavali su za vrijeme napada u drugoj sobi. Neposredno prije incidenta Zammit je u svom stanu slavio Novu godinu s prijateljima, no u trenutku napada bio je sam u stanu sa svojim blizancima.

Zammit i Gera su nađeni mrtvi sa smrtonosnim ubodima nožem koje su zadobili u napadu. Policija je potvrdila da nije bilo nasilnog upada u Zammitov stan, kako su govorile prve informacije. Zammit je na tijelu imao 10 ubodnih rana, a Gera, koji je živio nekoliko ulica dalje, imao ih je pet. Obdukcijom su također uočene modrice i posjekotine na njihovim tijelima. Komšije su posvjedočile da su čule galamu iz Zammitovog stana, nakon čega su kucali na vrata, ali niko nije odgovorio. Pozvali su policiju koja je pronašla tijela dvojice muškaraca.