BiH
0

Borovac: Očekujem da u 2008. više dođe do izražaja zajednički rad triju nivoa vlasti

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac očekuje da će u 2008. godini sve odluke koje je donijelo Gradsko vijeće, a tiču se infrastrukture i boljih uvjeta života u gradu, biti realizirane u cijelosti.

“Nadam se da će 2008. biti godina u kojoj će više doći do izražaja zajednički rad triju nivoa vlasti: općina, Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo. Mnogo nam treba strpljivog rada, međusobnog razumijevanja i istinskog napora da projekte koje imamo u ovom gradu za građane na istom prostoru sinhroniziramo i zajednički realiziramo”, izjavila je Borovac za Fenu.

Građanima Sarajeva zaželjela je mnogo više razumijevanja, prepoznavanja i uvažavanja onoga što se radi i čini u ovome gradu. Posebno je mladim ljudima poručila da vole ovaj grad, koji im zaista može pružiti velike šanse, i za njihove ambicije, i za njihove inicijative, i za njihovu afirmaciju.

“Ovo je grad koji je stotinama godina omogućavao svojim građanima da se razvijaju i napreduju. Oni moraju pronaći svoj grad u svojim srcima, kao što su to i dosad znali činiti, i kroz ovu poruku ja im želim sretnu i uspješnu Novu godinu”, kazala je gradonačelnica Borovac.