BiH
0

Borovac: Grad Sarajevo će pomoći Dječijem domu Bjelave

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Grad Sarajevo u ovom teškom trenutku stoji uz Dječiji dom Bjelave i pružit će mu svu neophodnu pomoć, obećala je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac tokom današnje posjete Dječijem domu Bjelave, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Gradonačelnica Borovac i dogradonačelnik Josip Jurišić posjetili su Dječiji dom Bjelave, nakon što je jučer u toj instituciji u Sarajevu izbio požar u kome je smrtno stradalo pet beba.

U razgovoru s direktorom Dječijeg doma Bjelave Amirom Zelićem gradonačelnica je kazala da se zalaže da dan ukopa beba koje su se ugušile u požaru bude proglašen danom žalosti u gradu Sarajevu.

Borovac i Jurišić posjetili su i Pedijatrijsku kliniku na kojoj su smještena djeca iz ovog doma, te se interesirali za njihovo zdravstveno stanje.

Od direktorice Pedijatrijske klinike Senke Mesihović– Dinarević, i generalnog direktora KCUS-a Farisa Gavrankapetanovića saznali su da su sva djeca, osim jedne bebe, van životne opasnosti.

Gradonačelnica je odala priznanje Pedijatrijskoj klinici i direktorici Dinarević, koja je reanimacijom spasila život jednoj bebi.

Radi prevazilaženja šoka u kome se nalaze djeca, gradonačelnica je obećala da će Grad Sarajevo osigurati finansijsku pomoć za njihov odlazak na izlet u prirodu.