BiH
0

Boris Tučić predložen za ministra vanjske trgovine BiH

FENA
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Savez nezavisnih socijaldemokrata predložio je danas predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi, imena za upražnjene pozicije ministra i zamjenika ministara.

Za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa predložen je Boris Tučić, za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Miladin Dragičević i za zamjenika ministra odbrane Živko Marjanac, objavljeno je na internet stranici SNSD-a.

Boris Tučić je magistrirao na evropskim studijama beogradskog FPN-a, bio je pomoćnik ministra za evropske integracije u Vladi Republike Srpske a sada je savjetnik Predsjednice Vlade za evropske integracije.

Miladin Dragičević je dilomirao na FPN u Sarajevu i bio ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi Republike Srpske nakon čega je proveo više godina na mjestu savjetnika Premijera i u Vladi. Trenutno je savjetnik Predsjednika RS.

Živko Marjanac je ekonomista, više od petnaest godina radio na rukovodnim poslovima u privredi, bio generalni sekretar Socijalističke partije Republike Srpske i zamjenik ministra odbrane u Vijeću ministara od 2009. do 2011. godine.