BiH
5

Borenović: Pobijedit ćemo na izborima u Banjoj Luci

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Banja Luka želi promjene na narednim lokalnim izborima, izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović izrazivši uvjerenje da će zajednički kandidat opozicije u oktobru preuzeti vlast u najvećem gradu RS-a.

Iako još nije potvrdio ime opozicionog kandidata na izborima, Borenović je najavio da će se to znati u narednih nekoliko dana, s tim da će svaka stranka Saveza za promjene imati svoju odborničku listu.

"Bez obzira da li će kandidat za gradonačelnika biti Dragan Čavić ili neko drugi, imat će snažnu podršku PDP-a, jer Banjoj Luci trebaju promjene i nova vlast", kazao je Borenović.

Uvjeren je u jačanje stranke u Banjoj Luci te da će imati najmanje pet odborničkih mjesta u Skupštini grada.

Borenović je novinarima uoči konvencije Gradskog odbora PDP-a Banja Luka kazao da je stanje u tom gradu teško, te da je samo po broju stanovniku najveći, ali da po svim drugim pokazateljima zaostaje za mnogim gradovima u regionu.

Da Banju Luku treba urediti kao moderan urbani centar, smatra i predsjednik banjalučkog PDP-a Zoran Talić, najavljujući da će, između ostalog, uvesti i funkciju gradskog menadžera za privredu, koji će otvoreno razgovarati s potencijalnim investitorima.