BiH
0

Borenović: Ni u Brčkom bez PDP-a neće biti formiranja vlasti

SRNA
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je večeras da će ova stranka u naredne četiri godine biti nezaobilazan politički faktor bez kojeg se nigdje u Republici Srpskoj neće moći formirati lokalna vlast, pa ni u Brčko distriktu.

"PDP i Napredna Srpska u distriktu imaju kvalitetan kadrovski potencijal tako da očekujemo veliku podršku birača da bismo imali najmanje dva poslanika u Skupštini distrikta", rekao je Borenović novinarima prije početka večerašnjeg predizbornog skupa u Domu kulture u brčanskoj mjesnoj zajednici Ražljevo.

On je naveo da je danas u Pelagićevu PDP postigao dogovor sa Savezom za promjene u vezi sa zajedničkim kandidatom za načelnika te opštine.

"Želja nam je da u svim gradovima i opštinama imamo zajedničke kandidate za načelnike i gradonačelnike. Pelagićevo je 58. opština gdje nastupamo zajedno sa strankama koje čine Savez za promjene", rekao je Borenović.

Borenović je nakon skupa u Ražljevu prisustvovao tribini PDP-a u prostorijama mjesne zajednice Bobetino brdo na kojoj su se predstavili kandidati za odbornike u Skupštini opštine Lopare.

On je istakao da se program PDP-a zasniva na obezbjeđivanju novih radnih mjesta, bolje infrastrukture i pravednog društva.

Predsjednik brčanskog odbora PDP-a i nosilac odborničke liste koalicije PDP-NS Siniša Golić ocijenio je katastrofalnim učinak aktuelne vlasti u Brčko distriktu, navodeći da je budžet distrikta u deficitu od nekoliko desetina miliona KM.

"Sa našim koalicionim partnerom ćemo već 3. oktobra početi da razmišljamo o tome kako ćemo sprovoditi naš ekonomski program koji je zasnovan na onome od čega se živi i radi - obrazovanju, zdravstvu, privredi i poljoprivredi", napomenuo je Golić.

Predsjednik brčanskog odbora Napredne Srpske i kandidat na odborničkoj listi koalicije PDP–NS Milorad Mitrović rekao je da su kombinacija mladosti i iskustva članova ovih partija garancija da će im na glasači povjeriti najmanje četiri mandata u brčanskom parlamentu.