Sarajevo
0

Borci ostaju na protestima dok se ne ispune njihovi zahtjevi

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predsjednik Skupštine Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja i predsjednik Organizacionog odbora današnjih protesta pred Vladom Federacije BiH Šerif Patković rekao je na otvaranju današnjih protesta da su zahtjevi boračke populacije jasni i da ostaju na protestima sve dok se ti zahtjevi ne ispune.

To znači, poručio je, da nema umanjenja primanja boračkoj populaciji zbog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom. On je zatražio hitnu sjednicu Vlade Federacije i Parlamenta Federacije radi razrješenja ovog problema, uključujući reviziju boračke populacije, ali i zapošljavanja u javnom sektoru.

Budući da su članovi Vlade otišli i da neće razgovarati s protestnicima Patković je poručio da borci mogu dugo izdržati i da će čekati sve do ispunjenja zahtjeva.

Zgradu Vlade Federacije čuvaju snage specijalne policije, a Patković je poručio građanima da borce u institucijama niko ne treba dočekivati naoružan jer su oni naoružani samo strpljenjem.

U dosadašnjem toku skupa nije bilo nikakvih incidenata, a nakon Patkovićevog govora rukovodstvo Saveza je otišlo na vanrednu sjednicu o čijim će zaključcima kasnije obavijestiti protestnike.