Iako je općina izdala dozvolu
0

Borba za parking ispred Hotela Tuzla, radnici spriječili postavljanje mašina

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tridesetak radnika Hotela Tuzla spriječilo je otvaranje gradilišta na parking prostoru koji se nalazi neposredno uz ovaj reprezentativni objekat. Riječ je o parkingu koji se nalazi s bočne strane objekta,uz naselje Stupine, odnosno lokaciju gdje je nedavno počela izgradnja stambenog bloka.

U Općini Tuzla su izdali odobrenje za otvaranje gradilišta, jer je zemljište uknjiženo na Općinu. Međutim, menadžment hotela napominje kako je u toku sudski spor za pomenutu lokaciju kojom u posljednjih 25 godina raspolaže hotel.

"Hoće da nam pod prozore, na prilazni put, postave kranove, mješalice i ostale građevinske mašine. Ma to nema nigdje na svijetu. Ali, mi ćemo se boriti za svoja prava", poručuju radnici hotela.

Radnici napominju kako nije obavljena zamjena zemljišta te da je Hotel Tuzla vlasnik parkinga pored zgrade B3 u naselju Stupine. Zbog zategnute situacije na mjesto događaja došli su i službenici MUP-a TK, a nakon trosatne rasprave dogovoren je novi sastanak u petak na kojem bi trebao biti postignut dogovor.

Međutim, radnici navode kako im ne pada na pamet da na parking puste građevinske mašine dok se ne riješi sudski spor. Inače, u ime Općine Tuzla sa radnicima je razgovarao pomoćnik načelnika Slavko Stjepić, koji je priznao kako je on izdao odobrenje za otvaranje gradilišta zbog činjenice da je općina vlasnik sporne lokacije.