BiH
0

Boravkom u Jajcu završena posjeta hrvatskog premijera BiH

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U sklopu posjete BiH, premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u Jajcu, gdje je razgovarao s čelnicima te općine te posjetio Franjevački samostan sv. Luke.

"Tokom susreta ukratko smo upoznali hrvatskog premijera o stanju u našoj općini, od demografske strukture, ekonomskog stanja do pitanja obnove stambenih jedinica u našoj općini, ali i mogućnošću Hrvatske da nam u toj obnovi pomogne", kazao je u izjavi za Fenu načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Kako je pojasnio Hozan, u zadnjih nekoliko godina pomoć u obnovni stambenih jedinica, ponajprije hrvatskom stanovništvu u toj općini, je izostala, dok je u godinama neposredno nakon rata bila jako značajna.

"Od 2008./09. godine ta pomoć gotovo da ne postoji osim u nekim manjim iznosima i nekim infrastrukturnim projektima", kazao je Hozan.

On je dodao kako je hrvatski premijer obećao, kada je u pitanju obnova stambenih jedinica, da će se s time "pozabaviti" i da će pomoći kako bi projekt obnove bio u cijelosti realiziran.

Nakon razgovora s lokalnim čelnicima u Jajcu, hrvatski premijer Milanović posjetio je Franjevački samostan sv. Luke u Jajcu, čime je završena njegova dvodnevna radna posjeta BiH.