BiH
0

Bolnici u Brčkom nedostaju 52 radnika

SRNA
Brčko
Brčko
Bolnici Brčko distrikta nedostaju 52 radnika, upozoreno je na današnjoj konferenciji za novinare u brčanskoj bolnici, koja će ubuduće biti održavana svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu pod nazivom "Vizita javnosti".

Šef bolničkog Odjeljenja za ginekologiju Slavko Nikić istakao je da, od stalno zaposlenih radnika u bolnici, 27 radnika je u stanju invalidnosti, sa ograničenom radnom sposobnošću.

"Svi dosadašnji pokušaji za blagovremen prijem mladih radnika bili su besuspješni. Od nadležnih u organima vlasti dobijamo uglavnom odgovor da se čeka imenovanje Odbora za zapošljavanje, kada će se moći pokrenuti postupak za zapošljavanje", rekao je Nikić.

On je dodao da je bolnica pokušala da nedostatak radne snage nadoknadi angažovanjem određenih kadrova po osnovu ugovora o djelu, ali da je inspekcija, zbog zakonske neosnovanosti, to onemogućila.

Šef Pododjeljenja za bolničku zdravstvenu zaštitu Neđo Ilić je na konferenciji za novinare ukazao na problem odgađanja rekonstrukcije i adaptacije bolničkog operacionog bloka i odjeljenja intenzivne njege.

"Već godinama predlažemo da se u budžetu distrikta obezbijede sredstva za ovu namjenu. Pošto naš prijedlog nije uvršten ni u ovogodišnji budžet, predložili smo da se rebalansom budžeta za 2012. godinu već odobrena sredstva iz kapitalnog budžeta za uvođenje informatičkih tehnologija u bolnicu, preusmjere za rekonstrukciju i adaptaciju bolničkog operacionog bloka i odjeljenja intenzivne njege, kao i za nabavku nedostajuće medicinske opreme, prije svega respiratora, inkubatora i rentgen aparata", rekao je Ilić.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je da će 14. juna zvanično biti otvoren rekonstruisani i adaptirani prostor Odsjeka za neurologiju, hemioterapiju i funkcionalnu dijagnostiku.