Pozitiva(c) dana
0

"Boljitak" za primjer

Sarajevo-x.com
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Narodna stranka Radom za boljitak, politička partija na čijem se čelu nalaze dvojica braće iz Širokog Brijega, Mladen i Jerko Ivanković Lijanović, u ključnim trenucima postizbornog procesa i formiranja vlasti pokazala je političku zrelost na kojoj bi joj trebale pozavidjeti mnoge druge političke partije.

Predsjednik NS Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović pozvao je danas sve političke stranke koje pregovaraju oko formiranja vlasti da "ne budu remetilački faktor" i da zajedno sjednu za isti stol kako bi se dogovorili oko formiranja vlasti.

Iako dolazi od - uslovno rečeno - male stranke, poruka koju šalje NS Radom za boljitak ideja je na koju bi se trebale ugledati i ostale, veće političke partije, koje kao i obično, vođene uskim stranačkim interesima, odugovlače formiranje vlasti u našoj zemlji i tako koče njen napredak.

Građani BiH trebaju hitnu uspostavu vlasti

Gotovo privatna partija braće Lijanović, kakva je bila netom nakon formiranja, svojom je programskom orijentacijom zasnovanom na ekonomskom napretku BiH, privukla glasače širom naše zemlje, različitih nacionalnosti i tako postala ozbiljan politički faktor, koji "velike" stranke nikako ne smiju i ne mogu ignorisati prilikom formiranja vlasti.

NS Radom za boljitak i danas je upozorila na dužničko ropstvo i alarmantan položaj građana BiH i pozvala sve stranke što prije sjednu za jedan stol i dogovore formiranje vlasti i krenu u osiguravanje bolje budućnosti pripadnicima svih naroda i ostalih u BiH.