BiH
4

Boljitak: Protiv ukidanja kantona su oni koji 20 godina žive na grbači građana

FENA
Stranka radom za boljitak je jedina stranka koja je glasno i jasno rekla da želi otkaze za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 delegata koji troše novac građana i koče boljitak BiH - kazao je sinoć u Bihaću kandidat te stranke za Parlament Federacije BiH Antonio Ivanković Lijanović.

"Naši politički konkurenti i oni kojima ne odgovara borba Boljitka u prethodnom razdoblju su nam pokušali zabraniti slobodu govora i kretanja, ali mi im to nismo dopustili. U ovoj kampanji smo istaknuli svoje srce i njime pokazali da nas svakim danom u cijeloj BiH ima sve više i više. Mi smo stranka koja svakom čovjeku želi vratiti ponos", kazao je Ivanković Lijanović tokom proslave 13. godišnjice te stranke.

Tokom skupa obratio se i predsjednik Boljitka i kandidat za Parlament BiH Mladen Ivanković Lijanović, kazavši kako je ta stranka tokom 13 godina građanima nudila programe s konkretnim rješenjima.

"I 'Program za 10' nudi rješenja zbog kojih smo utjerali strah političkoj konkurenciji. Mnogi su se prepali ovog Programa, naročito prve mjere kojom zagovaramo ukidanje kantona. Neefikasna administracija i preskupi kantoni već su 20 godina na grbači narodu. Od kantona nemamo koristi, a njihovu ukidanju se protive upravo oni koji sve ove godine na grbači građana troše njihov novac. Ti kojima kantoni odgovaraju digli su ruku na Narodnu stranku Radom za boljitak jer su se prepali za svoje fotelje. Mi želimo da nam mladi ljudi ne odlaze iz BiH. Boljitak će zato Programom za 10 zadržati mlade ljude na rodnoj grudi. Mi smo postali simbol otpora prema strahovlasti, diktaturi i nezapamćenoj represiji. Dosadašnju praksu moramo promijeniti i to Programom za 10", kazao je predsjednik Boljitka te pozvao građane da izađu na izbore 12. oktobra, slušaju srce i riješe sudbinu BiH, saopćeno je iz ove stranke.