BiH
0

Boljitak: Programom za 10 veće plaće radnicima

Klix.ba
''Boljitkovim Programom za 10 i jasno definiranim mjerama i ciljevima Narodna stranka Radom za boljitak građane Federacije i Bosne i Hercegovine vodi u nužne, ali i ustavne promjene, kao i ekonomske reforme", navode iz ove stranke.

"Osim nužnih ustavnih reformi uz ukidanje kantona, što bi značilo godišnje uštede do 500 miliona KM ukidanjem pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 poslanika, te ostale preglomazne administracije, poseban naglasak stavljamo i na ekonomske reforme što podrazumijeva ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru. Također provođenjem ove mjere, imat ćemo zadovoljne i bolje plaćene radnike, a s druge strane poslodavcima ćemo omogućiti da na tržištu budu konkurentni i likvidni, te na taj način omogućiti ulaganja u proizvodnom sektoru i to u razvoju privrede i poljoprivrede, kao i turizma", ističe se u saopćenju za javnost.

"Ovim putem pozivam sve građane u HNK, FBiH i cijeloj BiH, da 12. oktobra izađu na izbore, slušaju svoje srce i svoj glas daju Boljitkovim kandidatima, što znači glas za ukidanje kantona i doprinosa na plaće", izjavila je danas u Počitelju Vahida Crnalić, Boljitkova kandidatkinja na Općim izborima za Parlament FBiH.

Naime, "Plava revolucija" je danas stigla u HNK i posjetila srednjovjekovni grad Počitelj koji je izgrađen ispod tvrđave i ima orijentalni izgled, te kao takav je potpuno u funkciji turizma i kulturnih potreba.

"Međutim, zahvaljujući loše vođenim politikama, kao i u ostatku BiH i u Hercegovini, pa i Počitelju u turizam se ne ulaže dovoljno niti u razvoj i poboljšanje cjelokupne slike naše zemlje i prirodnih resursa s kojima naša rodna gruda raspolaže. Mještani Počitelja i oni koji rade na održavanju njegovih ljepota iskazali su svoje zadovoljstvo ekonomskim mjerama Programa za 10 koji garantira boljitak u svim društvenim segmentima, pa tako i turizmu, koji je jako bitan resurs Hercegovine. Plava revolucija sa svojim plavim autobus put nastavlja i u ostatak HNK, gdje će i ostalim građanima prezentirati svoj pobjednički Program za 10", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Boljitka.