BiH
3

"Boljitak": Prerastamo u simbol otpora obespravljenih građana

FENA
"Postali smo simbol otpora prema nepravednom sistemu koji je BiH i njene građane tokom proteklih 25 godina doveo na rub propasti i siromaštva", ističe se u današnjem saopćenju NS Radom za boljitak.

Dodaje se kako je "Boljitkov" Program za 10 za mandat 2014.-2018. uplašio "loše politike" jer svojim mjerama garantira ekonomski, socijalni i pravni oporavak zemlje.

"Naš je prvi cilj i mjera Program za 10, a to je ukidanje kantona i pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 delegata. Ukidanjem njihovih pozicija godišnje ćemo uštedjeti do 500 miliona maraka i usmjeriti ih u proizvodni sektor, u otvaranje novih radnih mjesta i izgradnju ambijenta za ostanak mladih u svojoj zemlji. Takvim programom i mjerama Boljitak se pretvara u simbol otpora obespravljenih građana kojima je dosta ugnjetavanja", izjavila je danas u Vogošći Ineska Huremović, Boljitkova kandidatkinja za Parlament FBiH u povodu organiziranog potpisivanja peticije ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije''.

Večeras "Plava revolucija" NS Radom za boljitak s prijateljima iz Crvene jabuke svoj put nastavlja u Zeničko-dobojskom kantonu u 19:30 sati u Narodnom pozorištu u Zenici, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću NS Radom za boljitak.