BiH
0

Bojić: Policija RS-a nije smjela da skida plakate SDS-a "Kleptokratija ili socijaldemokratija"

FENA
Foto: Foto: Reuters
Foto: Foto: Reuters
Član Odbora Skupštine RS-a za odbranu i bezbjednost Borislav Bojić zatražio je danas detaljnu informaciju od MUP-a RS-a u vezi s angažiranjem policajaca na skidanju plakata te stranke „Kleptokratija ili socijaldemokratija“, te u vezi s privođenjem na informativne razgovore aktivista SDS-a.

Bojić je kazao da je policija RS-a, prema informacijama kojima raspolaže, aktiviste SDS-a privela na informativne razgovore u Istočnom Sarajevu, a u Nevesinju, Kotor-Varoši, na Palama policija se bavila skidanjem tih plakata na kojima pored spomenutog natpisa je i slika nove zgrade i aviona Vlade RS-a, a u uglu čovjek koji kopa po kontejneru.

On je naglasio da je posao komunalne policije da uklanja plakate ukoliko su oni postavljeni na nepropisnim mjestima, a posao policije RS-a je da radi na suzbijanju kriminala.

"Tražit ćemo parlamentarnu istragu u vezi za zastrašivanjem aktivista SDS-a“, naglasio je Bojić u izjavi novinarima navodeći da postavljanje spomenutih plakata kao poziv SDS-u na borbu protiv kriminala nije atakovanje protiv države, kako to hoće da predstave u aktuelnoj vlasti.

Istaknuo je i da bi predstavnici opozicije trebalo da budu na čelu Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine RS-a, jer nigdje u svijetu nije zastupljeno da taj odbor vode predstavnici vladajuće stranke.

Predsjednik Odbora Petar Đokić kazao je da on nema informacije u vezi s navodima SDS-a, ali da će danas proslijediti MUP-u RS-a zahtjev da se provede istraga.

Bojić je, također, naglasio i da Odbor mora provesti parlamentarnu istragu povodom navoda novinara Slobodana Vaskovića i predsjednika NVO "Narodni front“ Dragomira Babića o nezakonitom prisluškivanju.

Uputio je i zahtjev da se ispita upotreba sile policije prema jednoj osobi u Banjoj Luci što se dogodilo tokom jučerašnjeg dana.