BiH
0

Bogoljub Karić prijeti srbijanskoj vladi

FENA
Predsjednik Pokreta snaga Srbije (PSS) i jedan od srbijanskih tajkuna Bogoljub Karić u srijedu je na Kosovu zaprijetio rušenjem srbijanske vlade premijera Vojislava Koštunice i optužio ih za korupciju.

"Vlada neće stići organizirati nove izbore, ponovit ćemo 5. oktobar (dan kad je 1999. pao Milošević). Kako su došli, tako će i otići", rekao je Bogoljub Karić na sjednici glavnog odbora stranke u Kosovskoj Mitrovici.

On je optužio srbijanskog premijera Vojislava Koštunicu i vladu da ga proglašavaju veleizdajnikom i da ga progone "preko financijsko poreznih tijela, tajne policije, tajkuna i pojedinih medija".

Karić je najavio da će njegova stranka u petak u Beogradu organizirati veliki miting protiv vlade i dodao da njegova nazočnost na tom skupu ovisi o procjeni ljudi iz njegova osiguranja.

Nadležna tijela u Beograda poduzela su proteklih dana niz mjera protiv tvrtki Bogoljuba Karića. Među ostalim oduzeta je licenca za mobilnu telefoniju njegove tvrtke Mobtel koju je Karić navodno prodao kosovskom Mobikosu. Karić proteklih dana nije bio dostupan predstavnicima vlasti i do njegova pojavljivanja u Mitrovici nije se znalo gdje se nalazi.