'Zato što volim ovaj grad'
0

Bogat program obilježavanja 6. aprila

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Program obilježavanja 6. aprila, Dana Grada Sarajeva pod nazivom "Zato što volim ovaj grad" počet će defileom vatrogasnih društava gradskih općina, a uključivat će niz društvenih, sportskih i kulturnih manifestacija.

Kako saznajemo od Benjamina Isovića, organizatora manifestacije obilježavanja Dana Grada, građani Sarajeva će 6. aprila moći uživati u projekciji nijemih filmova o historiji Sarajeva, koji će biti postavljeni na zgradu Vijećnice.

Na lokalitetu At Mejdana svirat će limena muzika u izvedbi vatrogasne muzičke brigade, dok će u objektu Morića Hana biti održan koncert Damira Imamovića.

Na potezu od Skenderije do Vijećnice na stubovima od ulične rasvjete bit će postavljene instalacije sarajevskog umjetnika Nebojše Šerića- Šobe koju čine postavka zastava.

Na platou ispred Olimpijske dvorane Zetra, sve generacije uličnih crtača iz Sarajeva radit će instalaciju koja će u pozadini imati ogromna slova Sarajevo sa elementima grada i raznim likovima.

U Multimedijalnom centru općine Novi Grad 3. aprila održat će se IV Festival pop-rock muzike za učenike osnovnih škola, kao i Koncert studenata Muzičke akademije Sarajevo u Domu Oružanih snaga.

Sportska dvorana "Skenderija" 5. i 6. aprila bit će domaćin Međunarodnog judo turnira "Vinko Šamarlić" i Drugog Međunarodnog košarkaškog šestoaprilskog turnira Grada Sarajeva.

Na Olimpijskom bazenu "Otoka" 4. i 5. aprila održat će se vaterpolo turnir, a narednog dana u dvorani Zetra održat će se Međunarodno takmičenje u streljaštvu.

  1. aprila planirana je i Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a istog dana planirano je održavanje časa historije na Vratničkoj kapiji.