BiH
2

Bogat program obilježavanja 6. aprila, Dana Sarajeva

FENA
Grad Sarajevo obilježit će svoj dan 6. aprila kada će biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručene i šestoaprilske nagrade. Dobitnici ovih nagrada su bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko i SOS Dječija sela BiH.

Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine organizirat će otvaranje izložbe povodom Dana Sarajeva 5. aprila u Collegium artisticumu, a Centar za fotografiju Sarajevo i Grad Zagreb postavit će izložbu fotografija "(U)lice Zagreba" 4. aprila u Umjetničkoj galeriji BiH.

Također, izložba Konya-Sarajevo bit će postavljena 5. aprila, a organizator izložbe je Konya-Sarajevo kulturno-edukacijski centar, ova izložba za posjetitelje će biti otvorena do 10. aprila, potvrđeno je Agenciji FENA u Gradskoj upravi Sarajeva.

Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva bit će upriličen i Treći "Sarajevo international guitar festival" od 4. do 8. aprila, a KUD "Proleter" organizirat će u Bosanskom kulturnom centru 5. aprila koncert „Sarajevu s ljubavlju“.

Dan Grada Sarajeva bit će obilježen i održavanjem brojnih sportskih manifestacija među kojima su Međunarodni turnir u košarci, Ekipno prvenstvo Grada osnovnih škola u šahu, Plivački miting "Sarajevo, ljubavi moja" te šestoaprilski memorijalni turniri "Vinko Šamarlić" i "Josip Katalinski".