BiH
5

Blagdan uz kišobrane: BiH čeka Uskrs sa kišom i susnježicom

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U vrijeme Uskrsa, jednog od najvećih katoličkih praznika vrijeme će biti uglavnom kišovito uz hladna jutra i nešto višu dnevnu temperaturu.

Veliki petak pratit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme u većini zemlje, dok će na jugu preovladavati umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kiša se očekuje na istoku i sjeverozapadu Bosne i Hercegovine.

Jutarnje temperature kretat će se od -3 do 3, na jugu do 9, dok će dnevna temperatura biti od 7 do 15 stepeni.

Uskrs, odnosno nedjelju, obilježit će uglavnom nestabilno vrijeme sa kišom, dok će na planinama padati susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura će biti od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 10 do 18 stepeni.

Prvi dan vikenda će biti sličan nedjelji, dok će srijeda i četvrtak biti popraćeni manjim padavinama.

U srijedu će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Padavine se očekuju na sjeveru države, a u ostatku dana u istočnim, centralnim i zapadnim predjelima. Na planinama će biti susnježice i slabog snijega.

Jutarnje temperature kretat će se od 2 do 7, na jugu do 11, dok će dnevna temperatura biti od 4 do 11, a na jugu do 14 stepeni.

U Bosni će u četvrtak biti umjereno do pretežno oblačno, u Hercegovini umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U sjeverozapadnoj Bosni moguća je slaba kiša. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do 3, na jugu do 9, dok će dnevna temperatura biti od 7 do 16 stepeni.