BiH
0

Bjelogrliću se ne može oduzeti mandat unatoč Dodikovoj odluci o isključivanju

FENA
Predstavnici Mandatsko-imunitetske komisije Narodne skupštine Republike Srpske upoznali su danas poslanike da je Centralna izborna komisija BiH potvrdila poslanički mandat Radovanu Bjelogrliću.

Utvrđeno je kako je rečeno da se Bjelogriću ne može oduzeti mandat jer nije ni podnio ostavku na mjesto poslanika.

Poslanički mandat SNSD-ovog poslanika Bjelogrlića postao je sporan nakon što je predsjednik te stranke Milorad Dodik ranije donio odluku kojom ga isključuje iz stranke zbog neprimjerenog ponašanja.

S dnevnog reda sjednice Narodne skupštine povučen je izvještaj o radu Komisije za reviziju privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama za period od 29.maja 2006. godine do 15. marta 2007. godine sa Zaključkom Vlade RS-a.

Prvi put u entitetskom parlamentu ramatrat će se Informacija o Odlukama o pomilovanju u 2006. godini koje je donio bivši predsjednik RS-a Dragan Čavić.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezima na imovinu, te Prijedlog zakona o enciklopediji, koji je u skupštinsku proceduru upućen na prijedlog predsjednika RS-a Milana Jelića.