BiH
22

Bivši vojnik Simon Lee: "Preživio" sam Bosnu, ali ne i vožnju biciklom u Cambridgeu

Klix.ba
Simon Lee sa štakama
Simon Lee sa štakama
Bivši vojnik Simon Lee slomio je ruke i stopalo kada se vozeći bicikl sudario sa drugim biciklistom, koji je naletio na njega u Cambridgeu u Velikoj Britaniji.

Nesreća se desila u blizini željezničke stanice, a Lee je zadobio dosta teške povrede. On je bio u vojnim misijama u više navrata, uglavnom na Balkanu, te i u našoj zemlji, a radio je i na zaštiti određenih ličnosti prije nego što je došao u Cambridge.

"Na mene su pucali, kamenovali me, čak i zapalili, ali nikad nisam bio povrijeđen kao ovaj put", izjavio je on nakon nesreće.

Navodi kako je biciklist koji ga je udario pokupio svoj bicikl i nastavio dalje kao da se ništa nije desilo.

"Jedini put kada sam bio ozbiljnije povrijeđen je kada sam imao sudar sa automobilom ili, eto, biciklistom, i sve to dok sam vozio bicikl. Preživio sam Bosnu, ali ne i vožnju biciklom u Cambridgeu", naveo je Lee.

Incident se dogodio ranije ovog mjeseca, a Lee slučaj nije ni prijavio policiji, smatrajući da biciklist koji ga je udario ne može biti adekvatno kažnjen.

"Ljudi moraju imati malo više poštovanja u saobraćaju jedni prema drugima. Da sam bio starija osoba, mogao me ubiti. Barem je mogao imati toliko pristojnosti da se zaustavi i izvini", ističe.

Lee je apelovao na lokalne vlasti da urede biciklističke staze u gradu, jer je njegova nesreća samo jedna u nizu koju su doživjeli biciklisti u posljednje vrijeme, piše Cambridge News.