Podržavaju ga samo građani
0

Bivši direktor Policije RS nastavio štrajk glađu

SRNA
Dragomir Andan (Foto: Fotoservis)
Dragomir Andan (Foto: Fotoservis)
Nekadašnji direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan već drugi dan štrajkuje glađu ispred prostorija OHR-a u Banjoj Luci, tražeći od OHR-a da ga rehabilituje i vrati mu pravo na rad i lične dokumente.

Odgovarajući na pitanje da li je upoznat sa jučerašnjim stavom OHR-a da još nisu stečeni uslovi da mu budu ukinute sankcije, Andan je rekao Srni da se "ne nalazi ni u kakvom svjetskom zloglasnom zatvoru, pa da svojim ponašanjem stiče uslove za oslobađanje, već da je obespravljen i bez dokaza i činjenica kažnjen čovjek".

 Andan je poručio da će nastaviti štrajk glađu do krajnje granice ljudske izdržljivosti i dodao da ga tokom jučerašnjeg dana i noći provedene ispred prostorija OHR-a nije posjetio niko od predstavnika OHR-a, niti zvaničnika RS.    

On kaže da mu građani daju podršku.  

 Andan je juče počeo štrajk glađu ispred prostorija OHR-a u Banjoj Luci, tražeći da još jednom budu sagledane okolnosti pod kojim ga je OHR prije više od tri godine smijenio i oduzeo mu lične dokumente. 

Ispred prostorija OHR u Banjoj Luci, gdje Andan štrajkuje glađu, nalazi se transparent na kojem piše "Hoću da živim kao svi normalni ljudi".

Nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak smijenio je Andana 10. jula 2007. godine.
OHR je jučer saopštio da ne postoje nove okolnosti koje bi opravdale ukidanje sankcija nametnutih Andanu 2007. godine, te da stoga one i dalje ostaju na snazi.