Apel za pomoć
90

Bivši borac Armije RBiH s porodicom živi u šupi

Sarajevo-x.com
Foto: Kalesija.co.ba
Foto: Kalesija.co.ba
U mjestu Masle, blizu Kalesije, u jednoj kućici napravljenoj od drveta, u uslovima nedostojnih čovjeka živi bivši borac Armije Republike BiH Hasan Mešanović sa porodicom.

Sobica od nekoliko kvadrata, bez poda, sa nekoliko prostirki na zemlji i najlonskim prozorima sva su imovina koju ima ova četveročlana porodica demobilisanog borca.

Hasan je u ratu branio svoju zemlju, a nakon ratnih dešavanja, on i supruga Ferzeta te dvoje djece, 12-godišnja kćerka Adela i 10-godišnji sin Adel jedva spajaju kraj sa krajem. Jedini stalni prihodi su im 60 KM dječijeg doplatka.

Prije rata, Hasan je planirao izgraditi kuću, ali su rat i siromaštvo uništili njegove snove o toplom domu. Ploču za novu kuću je izlio, ali kako nije mogao kupiti građevinski materijal, odustao je od gradnje.

Građani Kalesije okupljeni oko portala Kalesija.co.ba, u saradnji sa drugim građanima ove općine, dijasporom, te dobrim ljudima pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za porodicu Mešanović.

Prije nekoliko mjeseci sličnu humanitarnu akciju započeli su forumaši portala Sarajevo-x.com i pomogli mladom Edisu Hodžiću iz sela Podčauš, kod Bratunca, koji je plakao jer je bio 'željan hljeba se najesti'. Akcija je zahvaljujući pomoći donatora sa svih strana urodila plodom. Edis je kupio stoku te sada može prehraniti sebe i svoju porodicu.

Svaka pomoć za nezaposlenog borca Armije RBiH je dobrodošla: odjeća, namirnice, građevinski materijal, novac.

Otvoren je i žiro račun za pomoć porodici Hasana Mešanovića.

NLB Tuzlanska banka d.d., Tuzla, filijala Kalesija

Za uplate u KM:

ŽR broj: 1327300000000566

Sa pozivom na broj: 102443926 Sa naznakom: "Za pomoć porodici Hasana Mešanovića"

Za uplate iz inostranstva:

SWIFT: TBTUBA22 Iban: BA391321410244426456 Sa naznakom: "Za pomoć porodici Hasana Mešanovića"