SDS
0

"Bit ćemo opozicija u RS-u"

FENA
Mladen Bosić
Mladen Bosić
Predstavnici SDS-a prenijeli su danas predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku da će ta stranka djelovati kao konstruktivna opozicija u Narodnoj skupštini RS-a, a da će od buduće vlade očekivati odgovore na ekonomska pitanja, izgradnju pravednijeg društva, te da će tražiti reformu pravosuđa, čije loše funkcioniranje smatraju uzrokom brojnih problema u društvu.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je u izjavi novinarima da je današnji sastanak s Dodikom bio formalan, jer je, kako je rekao, jasno da će SDS u narednom periodu biti opozicija, te da na današnjem sastanku nisu ni ponuđeni da daju mandatara, niti su čuli ko će to biti.

Dodik se tokom konsultacija koje je imao s delegacijom te stranke oko mandatara za sastav nove Vlade RS-a saglasio da postoje brojna otvorena pitanja u funkcioniranju pravosudnog sistema kojima je potrebno pristupiti, jer predstavljaju prepreku u mnogim sferama života, kako u privredi tako i u drugim oblastima.

Entitetski predsjednik je prenio je predstavnicima SDS-a očekivanje da će, nakon imenovanja mandatara, proces formiranja nove Vlade Republike Srpske biti završen u najkraćem roku.