U Parlamentu FBiH
0

Bit će otvorena rasprava o radu Razvojne banke FBiH

FENA
U Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, izvjesno je, bit će otvorena poslanička rasprava o radu i poslovanju Razvojne banke Federacije, mada nije preciziran datum kada će se to desiti.

Naime, poslanički klub SDP-a BiH obavijestio je tokom današnje sjednice Predstavničkog doma u Sarajevu novinare da su prikupljena 22 potpisa poslanika na osnovu kojih se traži sazivanje vanredne sjednice Predstavničkog doma i rasprava koja bi bila organizovana na osnovu informacije o poslovanju ove banke.

Poslanik SDP-a Damir Mašić još je saopćio da je ovaj zahtjev za sazivanje vanredne sjednice upućen na osnovu jednog člana poslanika Predstavničkog doma koji nalaže da presjedavajći Safet Softić najkasnije za 14 dana bez konsultacija treba da sazove takvu sjednicu.

Međutim, Softić tvrdi da je na osnovu već ranijih dogovora s poslanicima SDP-a i Kolegija, već uputio Federalnoj vladi zahtjev za dostavljanje informacije o radu i poslovanju Razvojne banke, a ta informacija, kaže Softić, trebalo je da bude razmatrana na redovnoj sjednici Predstavničkog doma.

Ukoliko tražena informacija bude dostavljena iz Vlade ona će biti na dnevnom redu već na narednoj sjednici, kazao je Softić. U protivnom, ustvrdio je, on će sazvati traženu vanrednu sjednicu.