Bez vatrometa
0

Bišćani 2009. godinu dočekali na otvorenom

FENA
Veliki broj građana Novu 2009. godinu dočekao je na otvorenom, na gradskom trgu, gdje ih je u organizaciji Kulturnog centra općine Bihać zabavljala domaća grupa "Skripta". Zbog najavljene štednje u 2009. godini, na dočeku je izostao tradicionalni vatromet.

Doček Nove godine bio je organiziran i u brojnih ugostiteljskim objektima, a najveći broj građana ipak se odlučio za varijantu kod kuće pored TV-ekrana.

Prvu bebu u Novoj godini u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" četiri minute poslije ponoći rodila je 36-godišnja Sanela Babić iz cazinskog naselja Tržačka Platnica. Sanela je rodila kćerku Alinu, koja joj je inače četvrto dijete.

Delegacija Općine Bihać, predvođenja predsjedavajućim Općinskog vijeća Ivanom Pršom posjetila je sretnu majku i uz najljepše čestitke uručila joj 500 KM.

Novogodišnja noć u Unsko-sanskom kantonu (USK) inače je protekla mirno, a u zdravstvenim ustanovama zbrinuto je nekoliko ozlijeđenih zbog upotrene pirotehničkih sredstava, ali srećom nije bilo ozbiljnijih slučajeva.