BiH
0

Bilčar: Politička situacija u Bosanskom Grahovu nestabilna

FENA
Politička kriza u općini Bosansko Grahovo, koja traje mjesecima, sigurno će potrajati do lokalnih izbora u oktobru 2008. godine, izjavio je načelnik te općine Duško Bilčar.

Govoreći o nefunkcioniranju Općinskog vijeća, koje još nije usvojilo ni proračun za 2008. godinu, Bilčar je izjavio da je politička situacija u Bosanskom Grahovu u 2007. godini bila nestabilna.

"U prošloj godini smijenjen je predsjednik Općinskog vijeća i proveden referendum za opoziv općinskog načelnika, koji nije uspio, a vijećnici oporbe nisu prihvatili odluku Središnjeg izbornog povjerenstva i Žalbenog vijeća Ustavnog suda BiH da ja ostajem načelnik", rekao je Bilčar.

On je ocijenio da cijeli njegov mandat prolazi pod neosnovanim i neargumentiranim optužbama onih koji ne žele dobro Bosanskome Grahovu ni njegovim žiteljima.

Načelnik Bilčar poručio je da će predstojeći izbori pokazati tko je i kako radio u prethodne četiri godine te pozvao građane Bosanskog Grahova da budu jedinstveni, a vijećnike u Općinskom vijeću da ne budu poslušnici onih koji ne žele dobro ovoj općini.

Na kraju, Bilčar je istaknuo kako se nestabilna situacija veoma negativno odrazila na realizaciju brojnih projekata infrastrukture, u čijem financiranju sudjeluju domaći i međunarodni donatori.