BiH
0

Bijeljina: Ubici starice određen jednomjesečni pritvor

SRNA
Tridesetogodišnjem Predragu Petroviću iz Bratunca, koji je osumnjičen za ubistvo starice Dikosave Petrović (80), određen je jednomjesečni pritvor, potvrdio je Srni dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini Aleksandar Radan.

Petrović je ranije priznao policiji da je 30. augusta uvečer mučio i ubio staricu u njenoj kući u srebreničkom selu Orahovica.

U saopćenju Centra javne bezbjednosti Bijeljina navodi se da je ubistvo izvršeno iz koristoljublja.

Slučaj je policiji prijavio M.M., komšija nastradale starice, koji je 31. augusta pronašao njeno beživotno tijelo sa vezanim rukama, pa se sumnjalo na nasilnu smrt.

Policijski službenici uhapsili su i muškarca čiji su inicijali V.L., koji je tokom kriminalističke obrade priznao da je u noći između 16. i 17. marta 2006. godine zajedno sa P.P., uz prijetnju vatrenim oružjem, od A.S. iz Srebrenice ukrao novac i zlatni nakit.

Srebrenička policija rasvijetlila je i veći broj teških krađa i krađa koje su P.P. i V.L. izvršili na području Bratunca i Srebrenice u proteklom periodu.

P.P. je jučer uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teškog ubistva i razbojništva predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini