BiH
0

Bijeg od vrelina: Više od 5.000 kupača na Panonskim jezerima

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Panonska jezera u srcu Tuzle i ove godine privlače hiljade posjetilaca koji spas od tropskih temperatura traže u popularnoj oazi slanog okusa. U srijedu je na Panonici bilo blizu 5.000 kupača, a danas je taj broj, prema slobodnim procjenama, povećan za dvije ili tri hiljade novih kupača.

Temperatura vode u jezerima je 27 u velikom, odnosno 26 stepeni u malom jezeru, dok se još uvijek čeka na punjenje trećeg jezera koje je sagrađeno na kraju prošlogodišnje turističke sezone. Temperatura vode na slanim slapovima je 24 stepena, a za taj "komadić raja" vlada veliko interesovanje.

Mlađi posjetioci očekuju skoro puštanje u rad trećeg jezera, jer su na njemu postavljeni atraktivni tobogani, dok stariji posjetioci traže hlad na velikom jezeru, pogotovo u onom dijelu koji se naslanja na nekadašnji vrtić.

"Svake godine sam ovdje i radujem se početku sezone na Panonici. Družim se sa sugrađanima, kupam se i sunčam. Sve to za 2,5 KM dnevno", kaže nam vjerni kupač na Panonici Duško N.

U narednim danima će biti organizovani različiti zabavni sadržaji, a već u subotu i nedjelju na programu je Bingo Family Day. Planirani su, između ostalog, puzijada, nastup tuzlanki mažoretkinja, zumba party, stand-up show...