BiH
221

BIHAMK otvorio novi korisnički centar, broj operatera porastao na 20

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Povodom 69. godišnjice postojanja, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) danas je u Sarajevu otvorio novi Korisnički centar.

Ovaj klub, po riječima predsjednika UOBIHAMK-a Rasima Kadića, u posljednjih desetak godina bilježi stabilan rast i konstantna ulaganja u razvoj novih usluga.

"Centar će, uvjeren sam, poboljšati usluge koje pružamo svim građanima kojima je potrebna asistencija na putu", kazao je Kadić na prigodnoj svečanosti.

Direktor BIHAMK Asistencija d.o.o. Elvedin Hasanović je rekao da je otvaranjem ovog centra povećan broj operatera sa devet na 20, tako da će biti u mogućnosti da pruže još kvalitetniju uslugu članovima i svim građanima.

U sklopu ove investicije urađena je kompletna rekonstrukcija i proširenje server sale i svih serverskih kapaciteta, odnosno hardverske i softverske podrške, kao i agregat. Vrijednost investicije je oko 150.000 maraka.

Korisnički centar zvanično je pustio u rad predsjednik COFO-a, Koordinacijskog foruma auto-moto klubova srednje i istočne Evrope i potpredsjednik Svjetske automobilističke federacije za regiju Evropa (FIA) Danijel Starman koji je ocjenio da je BIHAMK jedan od najbolje organizovanih klubova u regiji.

Naglasio je da otvaranje novog Korisničkog centra predstavlja značajan korak u pružanju još kvalitetnije usluge vozačima, a sve u funkciji sigurnog prometa.

"U FIA-i smo veoma zadovoljni pošto je BIHAMK veoma aktivan i u prošloj godini je prešao broj od 41. 000 članova, a otvaranjem ovog centra ispunjava se strategija FIA-e da u svakoj zemlji naši članovi imaju vrlo kvalitetnu uslugu", dodao je Starman.

U okviru programa obilježavanja godišnjice BIHAMK-a na Ilidži će danas biti održana svečana Skupština BIHAMK-a.

U prisustvu članova Skupštine i brojnih gostiju, za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a, kolektivima i pojedincima će biti dodijeljena tradicionalna priznanja, zlatne i srebrne plakete i značke.

Također, u cilju poticanja saobraćajno-preventivnih aktivnosti, na svečanoj Skupštini i ove godine bit će uručena priznanja "Najuspješnija škola" i "Najuspješniji nastavnik".