BiH
0

BIHAMK: Na brojnim putevima u BiH magla i odroni

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, jutros se ponovo nesmetano saobraća magistralnim putem M-17 Maglaj-Doboj u blizini mjesta Poljice, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Zbog magle vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama na 50 metara, a izdvajamo dionice Konjic-Salakovac i Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik.

Magle ima i na autoputu A-1 Kakanj-Sarajevo sjever-Tarčin i magistralnom putu M-5 Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, ali je vidljivost nešto bolja, 100 do 200 metara”, ističu iz BIHAMK-a.

"Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim putnim pravcima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila. Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, gdje je zbog pomijeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse. Dok traje zabrana, pomenuta vozila saobraćaju kroz grad", dodaju iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima BiH ovoga jutra nema dužih zadržavanja.