BiH
0

BIHAMK: Izbjegavati vožnju na duže relacije tokom dana zbog vrućine

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog visokih dnevnih temperatura zraka apeluje se na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno. Skreće se pažnja i na dionicu Podlugovi-Visoko, gdje se danas izvode radovi na redovnom održavanju. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać (u mjestu Donji Purići) zbog deminiranja terena od 08.00 do 16.00 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Danas i naredna dva dana, zbog održavanja kulturne manifestacije (XIV Festival folklornog stvaralaštva BiH), na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka, dolazit će do obustava saobraćaja od 19.00 do 19.30 sati.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH na graničnom prijelazu Doljani na ulazu u BiH čeka se do jedan sat a na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećaju se vozači da je GP Gabela Polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz (do 01.10.).

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila na GP Brčko-Gunja. Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na graničnom prijelazu Bosanski Šamac saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.