BiH
13

BIHAMK: Akcija besplatne kompjuterske kontrole vida "vidim-vozim"

FENA
Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. aprila, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) organizuje akciju besplatne kompjuterske kontrole vida pod nazivom “Vidim - Vozim”.

U sklopu akcije svi zainteresovani članovi BIHAMK-a uz besplatnu kompjutersku kontrolu vida, mogu da obave i besplatan preventivni pregled vozila.

Akcija bit će održana od 2. do 7. aprila u Tehničkom centru Ilidža od 10 do 17 sati.

"Tom akcijom BIHAMK se želi pridružiti proslavi 7. aprila kao Svjetskog dana zdravlja, kao i podići svijest svojih članova i ostalih motorizovanih građana o važnosti vida, prije svega za zdravlje ljudi, kao i na sigurnost saobraćaja u cjelini", navodi se u saopćenju iz BIHAMK-a.

Akcija se realizuje u saradnji s partnerom BIHAMK Bonus programa, Optikom Loris, koja je osigurala najmoderniju opremu i stručnjake za kontrolu vida koji će na licu mjesta obaviti besplatan kompjuterski pregled vida, dok će u isto vrijeme stručno osoblje BIHAMK-a besplatno obaviti pregled vozila.

BIHAMK je pozvao sve svoje članove da u periodu akcije posjete TC Ilidža i obave pregled vida, kao i svog automobila i tako spremni dočekaju proljetne dane.