Žele oboriti rekord
0

Bihaćki maturanti plešu za Guinnessa

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Maturantska parada 2011. se ove godine, tačnije 20. maja održava po prvi put u Bihaću i učestvovat će 280 maturanata, koji će svoje srednje škole, grad Bihać, ali i cijelu BiH predstavljati na ovoj manifestaciji i priključiti se vršnjacima iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Travnika, Gradiške, Brčkog i Sanskog Mosta.

Ove godine sudjeluje 70 gradova iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Njemačke i BiH, a očekuje se učešće više od 50.000 maturanata.

U protekla dva mjeseca bihaćki maturanti su vrijedno uvježbavali koreografiju sa instruktorima iz plesnog kluba "Salsa" iz Bihaća, ali su također pripremili i zanimljiv performans sa kojim će "zagrijati" atmosferu i iznenaditi sve prisutne.

Uz pokroviteljstvo Vlade USK-a i premijera Hamdije Lipovače, Općine Bihać i načelnika Albina Muslića, Kulturnog centra, kao i uz podršku brojnih sponzora, na Gradskom trgu će biti organiziran dosad neviđeni spektakl.

Novi Radio Bihać će uživo putem satelitskog signala prenositi dešavanja iz drugih bh. gradova, a preliminirani rezultati o oborenom Guinness rekordu će također biti objavljeni na dan manifestacije.