BiH
9

Bihać: U nastavku akcije "Sova" uhapšena još jedna osoba i pronađen laboratorij za uzgoj kanabisa

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U nastavku operativne policijske akcije kodnog naziva "Sova", policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK lišili su slobode još jednu osobu u Bihaću te pronašli laboratorij za uzgoj kanabisa.

Prema podacima MUP-a USK, policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do operativnih saznanja da se u ulici Bihaćkih branilaca nalazi laboratorij za kontrolirani uzgoj kanabisa.

Po naredbi za pretres Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, u istoj ulici izvršen je pretres stana koji koristi T. I. (1984.) iz Bihaća.

"Tom prilikom pronađen je laboratorij za kontrolirani uzgoj kanabisa te sedam paketa okruglog oblika, oblijepljenih PVC najlonom, u kojima se nalazila suha biljna materija zelene boje i neutvrđene količine, koja izgledom asocira na kanabis", kazao je za Klix.ba Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela 'Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga', T. I. je lišen slobode.

Podsjećamo, u jučer započetoj akciji "Sova" uhapšeno je osam osoba na prostoru Bihaća zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Izvršeni su i pretresi nekoliko stambenih objekata te je pronađena veća količina kanabisa.