LDS i Mladi liberali
0

"BiH postala najsigurnije utočište za kriminalce"

FENA
Tasim Kučević
Tasim Kučević
Liberalno demokratska stranka i Mladi liberali BiH najoštrije osuđuju fizički i verbalni napad osuđenog kriminalca Tasima Kučevića na građanku S.M. i novinarku FTV-a Vildanu Duran pred zgradom Suda BiH.

LDS i Mladi liberali su zaprepašteni i zgroženi činjenicom da se ovakav brutalni napad desio upravo pred jednom od najbitnijih i najutjecajnih institucija u državi i to naočigled pripadnika policije, suda i građana BiH.

U saopćenju za javnost osuđuju ponašanje svih prisutnih, koji su napad mirno posmatrali i na taj način potvrdili da je BiH postala najsigurnije utočište za kriminalce, lopove i nasilnike.

-Činjenica da je Tasim Kučević nakon izricanja presude bio slobodan te na taj način dobio priliku da prezentuje svu svoju bahatost i nadmoć nad državnim organima, predstavlja poraz za pravosudni sistem BiH i moralno poniženje za svakog pojedinca, te cjelokupno bh. društvo, navode LDS i Mladi liberali BiH.

Također, pozdravljaju akciju Federalne uprave policije u kojoj su Kučević i njegov saučesnik Enver Spahić lišeni slobode, te apeluju na Sud BiH i sve odgovorne institucije da ovi kriminalci i ostanu iza rešetaka, a da sve odgovorne osobe za ovaj incident budu strogo sankcionirani.

LDS i Mladi liberali pozivaju sve građane BiH da dignu svoj glas protiv nasilja, terora i nepravde, kako bi konačno stali ukraj kriminalcima i onima koji ih beskrupulozno štite.