Naša stranka
0

"BiH ne smije biti talac stranačkih sukoba"

FENA
Naša stranka smatra da najnoviji slučaj neslaganja koalicionih partnera SDA i Stranke za BiH, kao i neslaganja njihovih unutarstranačkih klanova, pokazuje koliko su građani i građanke Bosne i Hercegovine, kao i razvoj zemlje, taoci stranačkih i klanovskih interesa.

U saopćenju te stranke se navodi da i problem tobožnje rekonstrukcije Federalne vlade i problem izbora novog premijera Kantona Sarajevo, kao i problem zaustavljenih kapitalnih investicija u energetski sektor i iskorištavanja ogromnih prirodnih resursa, rezultat su najprostijih stranačkih i klanovskih borbi za političku moć, pa makar po cijenu opće stagnacije privrede i blokiranja rada vlade.

Naša stranka smatra da su zahtjevi Stranke demokratske akcije i njenog predsjednika Sulejmana Tihića za smjenom nekolicine ministara u Federalnoj vladi isključivo dnevnopolitički, a nikako uslovljeni ozbiljnom i stručnom analizom rada dotičnih ministara.

  • Ukoliko je SDA htjela uraditi istinsku, prijeko potrebnu, rekonstrukciju Federalne vlade, onda je morala učiniti znatno ranije, onog trenutka kada se ispostavilo da je koaliciona vlada Federaciju BiH dovela pred bankrot, a smijeniti premijera Nedžada Brankovića, koji i jeste najodgovorniji za ovakvo stanje u Federalnoj vladi, navodi se u saopćenju.

Naša stranka najoštrije osuđuje i Stranku demokratske akcije i Stranku za Bosnu i Hercegovinu, a posebice predsjednike obje partije te zahtijeva od njih da u što kraćem vremenu prestanu s politikantskim i prljavim potezima koji ovu zemlju samo vode u još dublju propast.